Viljandimaa kütid soovitavad koerad uuesti jahile kaasa võtta

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagantjärele on Viljandimaa jahimeeste hinnangul raske öelda, kas koertega jahi keelamine oli õigustatud, kuid kindel on see, et taudi levikut pole see takistanud.
Tagantjärele on Viljandimaa jahimeeste hinnangul raske öelda, kas koertega jahi keelamine oli õigustatud, kuid kindel on see, et taudi levikut pole see takistanud. Foto: Ove Maidla / Postimees

Riik soovib, et jahimehed hakkaksid Aafrika seakatku leviku tõkestamiseks praegusest enam metssigu küttima. Jahimehed tegid oma sõnul konkreetsed ettepanekud juba pool aastat tagasi ja ootavad endiselt tegevuskava.

Eile kogunes riiklik loomatauditõrje komisjon, et arutada põhiküsimusena metssigade populatsiooni vähendamise võimalusi. Komisjon jõudis üksmeelele, et ekspertidel tuleb kokku leppida konkreetsed meetmed, kuidas metssigade arvukust vähendada, ning neid meetmeid tuleb ellu viima hakata kohe.

Viljandimaa jahimeeste liidu esimehe Priit Vahtramäe sõnul tegid kohalikud jahimehed maakonna loomatauditõrje komisjonile mullu detsembris metssigade arvukuse piiramiseks viis konkreetset ettepanekut, millest riik on seni arvesse võtnud vaid ühe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles