Karlsson katuselt tuleb Ugala lavale

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikevend ja Karlsson Ugala laval
Väikevend ja Karlsson Ugala laval Foto: Jaanus Laagriküll

21. oktoobril on Ugalas uuslavastuse «Karlsson katuselt» esietendus. Laval hakkab toimuma mäng ja mängivad kõik, juba ainuüksi selleks, et Karlsson ei saaks öelda: «Mina ei mängi!»


Mängu tõmmatakse kogu perekond Svantesson, ebamäärases eas karm daam Hildur Sokk ning Stockholmi jultunud varganäod Fille ja Rulle.

Ugala laval mängivad lapsi lapsed. Suve algul korraldatud konkursil valiti 23 kandidaadi hulgast välja need, kes lähevad lavale Väikevenna ja tema klassikaaslastena. Väikevenda kehastavad Haldi Välimäe ja Richard Särk. Teistes osades on Sander Pettai, Erki Laanemäe, Liisa-Maria Komissarov ja Grete Rahnel.

Väikevenna vanemat venda ja õde ning õe peigmeest mängivad Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilased Kristian Põldma, Klaudia Tiitsmaa ja Artur Linnus. Karlssoni rollis on loomulikult parajalt paks mees oma parimais aastais — Alo Kurvits. Täiskasvanuid mängivad Ugala näitlejad Janek Vadi, Carita Vaikjärv, Aarne Soro, Tanel Ingi ja Andres Tabun.

Astrid Lindgreni tuntud lasteloo on dramatiseerinud Rootsi näitleja, lavastaja ja dramaturg Mats Huddén ning lavastanud Kalju Komissarov. Kunstnik on Krista Tool, liikumise on seadnud Mall Noormets.

Lavastuse on muusikaliselt kujundanud Peeter Konovalov. Seaded tegi ja mängis sisse muusik Tiit Kikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles