Plakatid jõuavad Viljandisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kekišev tõi kultuuriplakatid Viljandisse esimest korda paari aasta eest.
Marko Kekišev tõi kultuuriplakatid Viljandisse esimest korda paari aasta eest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kell 16 avatakse Viljandi linnagaleriis Haapsalu graafilise disaini festivali külalisnäitus «Eesti kultuuriplakat 2015».

Haapsalu graafilise disaini festival (HGDF) keskendus käesoleval aastal plakatikunsti arengutele ning uutele tuultele kohalikus plakatimaailmas. Festivali on korraldatud nüüdseks juba kümme aastat. Üle aasta korraldatakse kultuuriplakatite konkurss, mille tulemusena komplekteeritakse ülevaatenäitus, mis pärast esmaesitlust Haapsalus asub rännuteele esmalt kodumaal ja järgmisel aastal ka piiri taga. 

Eriliseks teeb selle näituse korraldajate kinnitusel võimalus saada kontsentreeritud ülevaade eri Eesti paigus korraldatavate kultuuriürituste mitmekesisusest ja ilmest. Kannab ju plakat peale sõnumi ka selgelt oma aja hõngu ning iseloomulikku autori loomekäekirja. Nii näeb eri loometõekspidamiste, kujundusvõtete ja generatsioonide esindajate kunsti, mis kokku moodustavad üllatavalt äratuntava terviku – Eesti plakati. Kuigi füüsiline kultuuriplakat on kaotanud linnapildis oma positsioone, taandunud Eesti linnades järjest harvematele ekspositsioonipindadele, ei ole tajuda loomingulist minnalaskmist, pigem vastupidi. Kodumaine poster on maailmas konkurentsivõimeline ja endiselt edukas ka rahvusvahelistel konkurssidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles