Ekseko tootmisjuhti üllatas nõuete leebus

Karl-Eduard Salumäe
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Farmides täidetakse tootmisdirektor Mati Tuvi kinnitusel kõikvõimalikke bioohutusreegleid kõrgeimal tasemel. Pilt on tehtud tänavu märtsis, kui Eksekos oli valminud 150 000 eurot maksma läinud ainulaadne desomaja.
Rakvere Farmides täidetakse tootmisdirektor Mati Tuvi kinnitusel kõikvõimalikke bioohutusreegleid kõrgeimal tasemel. Pilt on tehtud tänavu märtsis, kui Eksekos oli valminud 150 000 eurot maksma läinud ainulaadne desomaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ekseko omanikfirma Rakvere Farmide tootmisdirektori Mati Tuvi sõnul on aiaga ümbritsemata seakasvatused jätnud tarvitusele võtmata elementaarse ohutusabinõu. Seda, et ministeerium alles plaanib aia kohustuslikuks muuta, sai ta eile ajakirjanikult teada.

Mati Tuvi hinnangul on metslooma pidav metallaed katku ajal vajalik nii seafarmi kui iga talu ja majapidamise ümber. 

«Oma farmidele oleme seadnud selle nõudeks number üks. See on kõige kindlam moodus, et metssiga ei pääseks farmile ligi,» rääkis Rakvere Farmide tootmisdirektor. Ta tõdes, et pole riiklikult kehtestatud määruses kirjas olevatele miinimumnõuetele eraldi tähelepanu pööranud, sest tema ettevõttes täidetakse kõikvõimalikke bioohutusreegleid kõige kõrgemal tasemel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles