Curly Strings tegi folgil uue publikurekordi

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhandeid kuulajaid kohale meelitanud Curly Strings lõi 23. Viljandi pärimusmuusika festivali publikurekordi. Nii suurt hulka inimesi pole Kirsimäel varem nähtud.
Tuhandeid kuulajaid kohale meelitanud Curly Strings lõi 23. Viljandi pärimusmuusika festivali publikurekordi. Nii suurt hulka inimesi pole Kirsimäel varem nähtud. Foto: Elmo Riig / Sakala

23. korda asetleidnud Viljandi pärimusmuusika festival lõi publikurekordi: Curly Stringsi kontserti Kirsimäel kuulas ligi 5000 inimest ning kogu festivalil müüdi pileteid kümme protsenti rohkem kui 2013. aastal, mida seni peeti kõige rahvarohkemaks.

Festivali pressipealiku Erki Pruuli arvates seisneb Curly Stringsi populaarsus muusikas, millega rahvas end samastab, ja selles, et ansamblis mängivad väga sümpaatsed ja andekad inimesed. Kui Paabeli liige Sandra Sillamaa jutustas kontserdil lugu sellest, kuidas ta Eeva ja Villu Talsi pulmas pilli käis mängimas, olid aplaus ja rõõmuhõisked võimsamad kui mõne teise artisti esinemise järel.

Pruuli hinnangul on folgirahva sekka ilmunud aina enam noori ning kontsertidel käiakse samuti rohkem. «Esimest korda oli hästi tunnetatav, et kui kontsert algas, kadusid inimesed toidualalt,» sõnas Pruul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles