Laste vähesus sundis uuendusi otsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Kolga-Jaani valla haridusvõrgu uutmine sai alguse laste vähesusest, siis vahefinišina on jõutud otsuseni ühendada sealne Leie lasteaed ja põhikool.

Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur on Sakalale öelnud, et nad pidid haridusreformi kaaluma, sest lapsi jääb vajaka. Nimelt õppis haridusstatistika portaali HaridusSILM.ee andmetel käesoleval õppeaastal Leie põhikoolis 40 last. Sootuks rohkem on portaali andmetel õpilasi valla teises põhikoolis Kolga-Jaanis, kus käis 67 jütsi. Teisalt alustas nii Leie kui Kolga-Jaani põhikool veel 2005. aasta septembris õppeaastat 97 õppuriga.

Möödunud aasta novembris kogunes Kolga-Jaani rahvamajja rohkem kui poolsada inimest, et arutada valla kahe kooli ja lasteaia tulevikuväljavaateid. Sellele järgnesid pikad arutelud ja isegi üks hariduselu uuring, mille tulemusena soovitati sulgeda Leie põhikool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles