Jüri Muttika kogeb folki läbi kaamerasilma

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reporter Jüri Muttika teeb Viljandis muusikafilmi.
Reporter Jüri Muttika teeb Viljandis muusikafilmi. Foto: Elmo Riig
Viljandi pärimusmuusika festivalile tulnud reporter Jüri Muttikal valmib dokumentaalfilm eesti popmuusikast. Et folgil on väärtuslikku materjali palju, on tarvis kaamerat pidevalt käes hoida.  
Muttikal valmib dokumentaalfilm eesti popmuusikast. Tema sõnul on praegu eesti muusikas harukordne aeg, sest ühtaegu on väga palju ja väga häid bände, kes viljelevad erinevat muusikat. Ajad, kus mõni kuskil omaette underground-muusikat teha nokitseb, ilma et see kunagi ilmavalgust näeb, hakkavad läbi saama. 
Võttes eeskuju Islandil levinud kombest teha iga natukese aja tagant ülevaatlik dokumentaalfilm muusika hetkeseisust, leidis Muttika, et ka Eesti võiks seda teha. Selle vastutusrikka ülesande on ta võtnud enda peale. Pealegi on väga tore kümne aasta pärast vaadata, missugune oli rõivamood ning kuidas möödus 23. Viljandi folk, kust Muttika oma filmi jaoks väärtuslikku materjali on jäädvustanud.
«See on nagu ajastu foto – ei ole mingit meeletut sõnumit, lihtsalt hea tuju film,» rääkis Muttika.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles