Juhtkiri. See ongi päris Viljandi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Mõned meist elavad üürikeste hetkede nimel. Oma hinge langevarjuhüpetele andnud inimene valmistub pikalt ja hoolsalt, et elada läbi see mõne minuti kestev seiklus. Maailmaklassi sprinter treenib kõige tähtsamaks jooksuks mitu aastat ning vähem kui kümme sekundit pärast stardipauku on see läbi. Ent need lühikesed viivud defineerivad neid inimesi. Niisuguste hetkedega teenivad nad ära teiste lugupidamise.

Need mõned päevad, mil kestab Viljandi pärimusmuusika festival, moodustavad aastast kõigest pisikese killu. Meie, kohalikud, teame seda kõige paremini. Argisel päeval avaneb Viljandis sootuks teistsugune pilt kui praegu.

Kuid need külalised, kes saabuvad siia kord aastas – folgi ajaks, sellest ei tea. Nemad ei näe, kuidas möödub Viljandis üks pärimusmuusikast ja festivalimelust vaba päev, nii nagu ei näe meie seda, kuidas Usain Bolt terve päeva diivanil lösutab. Ometi ei tee ka maailma kiireim mees iga päev trenni. Ei peagi tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles