Uue hingamise saanud maratoni võitis Läti mees

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viiendat korda peetud, ent esimest korda kahte naaberriiki ühendava Mulgi jooksumaratoni esikolmikusse mahtus kaks lätlast. Nende vahele kiilus end Viljandimaa mees Joosep Tammemäe (vasakul). Võitis Uldis Klavins ning kolmas oli Janis Actins.
Viiendat korda peetud, ent esimest korda kahte naaberriiki ühendava Mulgi jooksumaratoni esikolmikusse mahtus kaks lätlast. Nende vahele kiilus end Viljandimaa mees Joosep Tammemäe (vasakul). Võitis Uldis Klavins ning kolmas oli Janis Actins. Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval peetud viienda Mulgi jooksumaratoni võitja Uldis Klavins lõpetas Ruhja keskväljakult kell 7 alguse saanud 42,195 kilomeetri pikkuse jooksu ajaga 2:41.12.

Lätlase sõnul oli rajal mägiseid ja huvitavaid osi. Ta ütles, et rada ei saanud kuidagi pidada lihtsaks. «Mind üllatas, et jooks polnud ainult kõval pinnasel,» märkis ta ja nentis, et teise üllatuse pakkus talle lõpuaeg. Nimelt oli ta veel nädal tagasi lõpetanud märksa laugema maratoni ajaga 2:44.

Teisena lõpetanud eestlane Joosep Tammemäe kaotas liidrile 8 minuti ja 12 sekundiga. «Lätlane oli hea jalaga,» tõdes ta. Tammemäe sõnul jooksid nad Klavinsiga umbes 25 kilomeetrit koos, kuid siis rebis lätlane ette. «Mõtlesin, et ootan, kuni ta kustub, aga ta ei kustunudki.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles