Aida muusikud annavad kontserdi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul saab Viljandi pärimusmuusika aidas näha ja kuulda tavatut kontserti: seal üles astuvad artistid töötavad eranditult aidas.


Pärimusmuusika ait on omanäoline asutus, sest suur osa majas ametis olijaist on aktiivsed pärimusmuusikud või muusikataustaga inimesed.

«Ma nimetaksin seltskonda, kes siin töötab, dream team'iks ehk unistuste meeskonnaks,» oli Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg rahul. «Vingemaid töötajaid ei saakski olla - kõik on otsapidi muusikaga seotud.»

Teiste hulgas astuvad lavale Cätlin Jaago, Aleksander Sünter, Ando Kiviberg, Meelika Hainsoo, Lauri Õunapuu, Mari Kalkun, Tarmo Noormaa ja Silver Sepp.

«Ka selleks, et ansamblile transport tellida, on vaja tema hingeelu tunda,» arvas aida produtsent Mari Kalkun. «Nii näiteks on aida haldusjuht salaja ka saksofonimängija, kes arendab oma torupilli mängimise võimeid, ja projektijuht tunnustatud maailmamuusika DJ.»

Teabekogu vaikne ja hubane lugemissaal peidab endas aga metal-folgi soliste, Oorti liidrit Aleksander Sünterit ja Marion Selgalli Raud-Antsust. Kontsertide helindamisega tegeleb Svjata Vatras ja Ro:Toros rahvast hullutav trummar Silver Sepp, kellel on pealekauba kuldne kõri.

«See on pärimusmuusika keskusele suurepärane võimalus kõiki rahvamuusikahuvilisi tervitada ja lasta neil tunda uhkust selle üle, et Viljandis on midagi sellist, mida ühelgi teisel linnal ida pool Läänemerd ette näidata pole,» rääkis Kiviberg.

Kontsert algab pärimusmuusika aidas täna kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles