Viljandis kõlab kammermuusika

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi muusikakooli orkestrimajas algab 19. oktoobril kell 18 esimene kontsert sarjast «Kammermuusika linnas». Sarja korraldab mittetulundusühing Muusikasõprade Selts koostöös Viljandi muusikakooliga.

Hooaja avab Tartu Uue Muusika Ansambel tänapäeva Eesti ja Saksa autorite kavaga.

Tartu Uue Muusika Ansambel tegi eduka debüüdi 2009. aasta juunis Tartu noorte heliloojate festivalil. Ansambel tutvustab tänapäeva muusikat eri koosseisudes, kaasates Tartu interpreetide paremikku ning esitledes vähemalt kaht kava hooaja jooksul.

Esinevad Tõnu Kalm klarnetil, Kadri Sepalaan viiulil, Lauri Sõõro tšellol ja Kadri-Ann Sumera klaveril. Kava on üles ehitatud niinimetatud uuslihtsuse vaimus, esitledes tänapäeva muusika motoorsemat, lineaarsemat, ehk isegi modernistlikumat külge.

Ometi on Eesti ja Saksa muusikast kokku pandud kava üsna vaheldusrikas. Mirjam Tally rütmikat igiliikurit meenutava teose kõrval kõlab Mari Vihmandi justkui taktijoonteta kulgev teos «Pärivoolu».

Nii veerandtoone kui kollaažilikku mängutoosimuusikat saab kuulda Manfred Stahnke «Sonatiinis», klaveriversioonis tuleb esiettekandele Andrus Kallastu dodekafooniline teos «Prelüüd ja inventsioon».

Kontserdi lõpetab Gerhard Müller-Hornbachi dramaatiline, omamoodi variatsioonivormis kirja pandud «Trio».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles