Karuputke tõrje jätkub raugematult

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Keskkonnateenuste Lääne regiooni tänavahooldusmeister Janno Laht seisab Viljandi jäätmejaama sissepääsu juures, kus Sosnovski karuputk samuti peale tungib.
Eesti Keskkonnateenuste Lääne regiooni tänavahooldusmeister Janno Laht seisab Viljandi jäätmejaama sissepääsu juures, kus Sosnovski karuputk samuti peale tungib. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba 11 aastat on Eesti riik sõdinud Sosnovski karuputke ja hiid-karuputke kui ohtlike võõrliikide vastu ning tänavu ulatub võitlustander 2150 hektarini.

Keskkonnaameti liigikaitse peaspetsialist Madli Linder ütles, et Viljandimaal on praegu teada üle 300 hektari karuputkekolooniaid ja enamikus neist tehakse ka tõrjet. Tema andmeil võib asurkondi leida maakonna igast nurgast, kuid rohkem on neid Kirde- ja Lõuna-Viljandimaal.

Viljandimaa on karuputkekolooniate absoluutpindala poolest Eestis teisel kohal, eespool on vaid Harjumaa. Kui aga arvestada maakonna pindala ehk karuputke tihedust maakonnas, on Viljandimaa Saaremaa ja Harjumaa järel kolmandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles