Rõngasvalla idee võetakse taas jutuks

Rannar Raba
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt puudutab liitumisjutt Viljandit ümbritsevat nelja valda, kuid laua taha on palutud ka maakonna äärde jäävate Kõpu ja Kolga-Jaani valla juhid.
Peamiselt puudutab liitumisjutt Viljandit ümbritsevat nelja valda, kuid laua taha on palutud ka maakonna äärde jäävate Kõpu ja Kolga-Jaani valla juhid. Foto: AFP / Scanpix

Oktoobri algul kogunevad Kesk-Viljandimaa omavalitsuste juhid ühinemisplaane vaagima.

Sel aastal Viljandi koostööpiirkonda juhtiva Pärsti vallavanema Erich Palmi sõnul oleks liitumine mõistlik seetõttu, et praegu peavad valdade elanikud igapäevaseid asjatoimetusi tehes, näiteks lapsi lasteaeda ja kooli pannes kaaluma korraga mitmes omavalitsuses pakutavaid võimalusi. Tema sõnul näitavad viimaste uuringute tulemused, et selliseid inimesi on rohkem kui 50 protsenti.

«Usun, et ühinemine oleks pikemas perspektiivis kasulik kõigile neile, kes on otsustanud siia kanti elama jääda, ning ka noortele, kes siia tagasi tulevad. Kaotaksid vaid need tegelased, kes praegu inimesi ühest omavalitsusest teise jooksutavad,» arutles Palm.

Teiste asjasse puutuvate valdade juhid on ühendamismõtte suhtes hulga ettevaatlikumal positsioonil. Näiteks arvas Viiratsi vallavanem Väino Luik, et seal jagub esialgu ressursse ka iseseisvalt hakkama saamiseks. Nõupidamist pidas ta siiski vajalikuks algatuseks, et valdade volikogudel oleks võimalik teemat laiemalt arutama asuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles