Pärnu festivali filmid rändavad Viljandisse ja Heimtalisse

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondase keskuse giid Mari Meister seab üles ekraani, millel juba eile filmid jooksid.
Kondase keskuse giid Mari Meister seab üles ekraani, millel juba eile filmid jooksid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnu filmifestivali teisel nädalal reisivad programmi parimad filmid mööda Eestit ning jõudsid eile ka Viljandisse ja Heimtalisse.

«Meil on traditsiooniliselt välja kujunenud, et esimesel nädalal näitame kogu kava Pärnus, kus on ka võistlusprogramm, ning festivali teisel nädalal sõidab rändkava Eestis ringi,» lausus filmifestivali programmijuht Vaiko Edur.

Tema sõnul koostatakse kolmepäevane rändkava võistlusprogrammi parimatest filmidest, kuid samas lähtutakse ka näitamiskohast. «Heimtali muuseumi ait on sümboolne koht, kus saab näidata rohkem põlisrahva filme ja külaelu,» rääkis Edur. Viljandisse jõudsid tema sõnul sotsiaalse alatooniga ja portreefilmid. Programmijuht tõi esile, et Viljandi publikul oli ainsana võimalik osa saada Morgan Knibbe filmist «Kes tunneb tule põletust», mis võitis festivali peaauhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles