Taaskasutuskeskus korraldab kursusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käimasoleva täiskasvanud õppija nädala ajal ootab Viljandi taaskasutuskeskus kursustele, millel õpetatakse huvilisi leidma uus elu otstarbe kaotanud asjadele.



Kursuste eestvedaja Peep Tobrelutsu sõnul on ettevõtmine pühendatud loodava Viljandimaa keskkonnahariduse keskuse heaks. Samuti sobib see hästi kokku tänavuse täiskasvanud õppija nädalaga, mille moto on «Õppimine seob põlvkondi».

«Meie kursused on pigem ühistegevused, performan­ce’ilaadsed protsessid, kus vahe koolitaja ja koolitatava vahel hägustub,» rääkis Tobreluts. «Kursusele tulnud inimene võib olla parem meister kui kursuse algataja, seega võib kujuneda ka niisugune olukord, mida on kujutatud tänavusel täiskasvanud õppija nädala plakatil: muna õpetab hoopis kana!»

Vanast paberist saab uus

Homme ja ülehomme Kaalu tänaval Viljandi taaskasutuskeskuses aset leidvad kursused on kõigile tasuta. Need algavad ringkäiguga «Mõista-mõista, mis see on?». Taaskasutuskeskuse juht Tõnu Kivisild viib huvilised oma valdustesse ning nad saavad ära arvata, kust on keskuses leiduvad asjad pärit ja mis on nende otstarve. Üheskoos püütakse leida neile uut kasutust.

Ringkäigud algavad reedel kell 14 ja 16 ning laupäeval kell 10 ja 12.

Seejärel näitab keskkonnahariduse asjaline Peep Tobreluts, kuidas vanapaberist uut paberit valmistada. Ta räägib käsitööpaberist ja paberkrohvist. Üheskoos tehakse paberimassi ning vaadatakse, kas õnnestub uut paberit luua.

Kursus algab reedel kell 14.30 ja laupäeval kell 10.30.

Vinüülplaat muutub lillepotiks

Taaskasutusest huvitatud inimesed saavad kursustel aimu sellest, kuidas vanadest vinüülplaatidest anumaid vormida. Ka seda õpituba juhendavad rohelise ilmavaate kandjad Tõnu Kivisild ja Peep Tobreluts.

Kursus algab reedel kell 15 ja laupäeval kell 11.

Mittetulundusühingu Teeme eestvedaja Epp Johani õpetab kahe päeva jooksul sealsamas reklaamtrükiste paberist kausse ja korve valmistama. Punuma on oodatud nii lapsed kui nende vanemad reedel kella 16—18 ja laupäeval kella 10—12.

Taimetee 24 viisil

Teesõbrad saavad aga reedel kell 18 ja laupäeval kell 12 Peep Tobrelutsult kuulda, kuidas valmistada Eesti taimedest teed 24 viisil. Õpetussõnad pärinevad Süvahavva loodustalust.

Kuigi kursused on tasuta, palutakse huvilistel osalemiseks end kindlasti registreerida, sest kohtade arv on piiratud. Registreerida saab Viljandi taaskasutuskeskuses või meili teel peep.tobreluts@gmail.com.

ETTEVÕTMINE

Taaskasutust propageerivad kursused leiavad aset 15. ja 16. oktoobril.

• Neid korraldavad Viljandi taaskasutuskeskus, Viljandimaa keskkonnahariduse keskuse algatusgrupp ja mittetulundusühing Teeme.

• Ettevõtmist toetab XIII täiskasvanud õppija nädal.

Allikas: Peep Tobreluts

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles