Suvi lisab reformile hoogu

, Viljandimaa omavalitsuste liidu tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

MÕNED PÄEVAD TAGASI tutvustasid siseministeeriumi regionaalhalduse osakonna liikmed Sulev Valner, Ave Viks ja Madis Timpson Viljandimaa omavalitsusjuhtidele ja maavanemale praegu töös oleva haldusreformi ajakava ning põhimõtteid. Kohtumine oli mõeldud niinimetatud kaasava konsultatsioonina, et saada esmast tagasisidet seaduseelnõu ettevalmistamiseks.

Koalitsioonileppega käivitatud reformi eesmärgiks on luua omavalitsused, kes suudaksid pakkuda inimestele paremaid avalikke teenuseid, tagada piirkondade konkurentsivõime kasvu ja täita iseseisvalt neile seadusega pandud ülesandeid. Tutvustatud haldusreformi ajakava koosneb kolmest suuremast etapist.

Esimeses etapis töötatakse välja haldusreformi põhimõtted ja kriteeriumid, valmistatakse ette ja menetletakse eelnõu, et see juba 2016. aasta suvel riigikogus vastu võtta. Teiseks on ette nähtud omavalitsuste omaalgatuslike ühinemiste etapp koos kõigi vajalike protseduuridega nii, et uued omavalitsused saaks moodustada 2017. aasta kohalikel valimistel. Kolmandas etapis algatab vabariigi valitsus haldusterritoriaalse korralduse muutmise, mis tähendab, et juhul kui omavalitsused pole 2017. aasta novembriks ühinemisprotsessi ise läbi viinud, teeb seda nende eest vabariigi valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles