Teatrielamus, mille juured on otsapidi Viljandis

, teatrisõber
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Goethe kirjutas «Noore Wertheri kannatused» 25-aastaselt. Samas eas on lavastaja Laura Mets, kunstnik Maret Tamme ning näitlejad Sander Rebane ja Fatme Helge Leevald (pildil).
Goethe kirjutas «Noore Wertheri kannatused» 25-aastaselt. Samas eas on lavastaja Laura Mets, kunstnik Maret Tamme ning näitlejad Sander Rebane ja Fatme Helge Leevald (pildil). Foto: Mats Õun

Laupäeval, 11. juulil etendus kaunis Kaelase mõisa pargis Pärnu Endla teatri suvelavastus «Werther», mis on lugu Goethe teose «Noore Wertheri kannatused» ainetel.

Niisiis tõeline klassika ja mis seal salata, tänasel päeval mitte eriti atraktiivne «säuts». Vähemalt minule meenusid esmalt keskkooliaegsed vaevused kohustusliku kirjandusega: Fausti suurest sõnumist ei saanud ma aru ka kirjandusõpetaja seletava sõna abil ega osanud Goethe enneminevikust pärit sõnumit ühendada tänapäevaga. Seekord on kõik aga hoopis teisiti.

Mõjuv tervik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles