Lootuse Küla pakub võimalust rappa vajunud elu uuele rajale keerata

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mingit imet Lootuse Külas ei tehta. Paranemine sõltub eeskätt inimese enda soovist senise eluga lõpparve teha,» ütleb kaks aastat tagasi programmi läbinud ja praegu nõustajana töötav Raiman Kukk.
«Mingit imet Lootuse Külas ei tehta. Paranemine sõltub eeskätt inimese enda soovist senise eluga lõpparve teha,» ütleb kaks aastat tagasi programmi läbinud ja praegu nõustajana töötav Raiman Kukk. Foto: Karin Klaus

Harjumaal Kernu vallas asub Lootuse Küla, kus aidatakse alkoholi- ja narkosõltuvuses inimesi. Paranevad vaid need, kes kindlalt soovivad oma elu muuta. Neid on 69 protsenti.

Lootuse Küla on Kanadast pärit nelipühi kiriku piiskopi Märt Vähi ja tema poja Andrew Vähi 2000. aastal asutatud mittetulundusühing, mille eesmärk on alkoholi- ja narkosõltlaste sõltuvusest võõrutamine, rehabiliteerimine ja abistamine ühiskonda naasmisel.

Sõltlastele pakutakse 10–12 kuud kestvat võõrutus- ja rehabilitatsioonikava, mis koosneb õppetööst, kohustustest, suhtlemisest, tööteraapiast ja osalemisest küla eluks vajalikes töödes. Programm on välja töötatud Ameerikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles