Huvikool kukkus noori ringidesse meelitama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Direktor Anu Peieli sõnul läksid Viljandi huvikooli töötajad oma ruumidest välja õpilaste juurde, et utsitada neid leidma endale uusi huvialasid.
Direktor Anu Peieli sõnul läksid Viljandi huvikooli töötajad oma ruumidest välja õpilaste juurde, et utsitada neid leidma endale uusi huvialasid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et Viljandis on sadu õpilasi, keda huviharidus pole köitnud, otsustas huvikool tulla oma ruumidest ja mugavus­tsoonist välja ning minna ise noorte juurde.

Lapsi, kes pole seni huviringides osalenud, mindi eelmisel õppeaastal otsima Paalalinna ja Kaare kooli. Ühelt poolt üritati mõista, miks on nii, et suurt hulka õpilasi huviharidus ei paelu, ning teisalt püüti neid sellele lähemale juhatada.

Nagu ütles huvikooli direktor Anu Peiel, oli Viljandis möödunud aastal umbes 300 õpilast, kes ei käinud üheski huviringis, ning kõnealuse ettevõtmise kõige raskem osa oligi niisuguseid lapsi kõnetada. Ettevõtmise õnnestumise eelduseks oli koolidevaheline koostöö. «Viljandis on iga laps oluline ja me peame neile kõigile midagi pakkuma,» toonitas direktor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles