Jalmar Vabarna saab presidendilt preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalmar Vabarna on üks tuntumaid ja tunnustatumaid pärimusmuusika esitajaid Eestis.
Jalmar Vabarna on üks tuntumaid ja tunnustatumaid pärimusmuusika esitajaid Eestis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna annab Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia pärimusmuusik Jalmar Vabarnale.

Presidendi kantselei saadetud teates seisab, et Jalmar Vabarna on andnud suure panuse folkmuusika populariseerimisse nii Eestis kui välismaal, selle õpetamisse ja oskuste edasiandmisse ning ta on üks tuntumaid ja tunnustatumaid pärimusmuusika esitajaid Eestis.

Vabarna mängib ansamblites Zetod, Trad.Attack!, Curly Strings, Klapp ja Viljandi Guitar Trio. Ta lõpetas 2011. aastal Viljandi kultuuriakadeemia, olles veetnud aasta vahetusüliõpilasena Rootsis Karlstadi ülikooli Ingesundi muusikakõrgkoolis. Ta on üle kümne aasta andnud kontserte enam kui 20 riigis ja andnud välja enam kui 15 heliplaati. Lisaks on ta kolm aastat kujundanud programmi Viljandi pärimusmuusika aidas ja vedanud Noorte Moosekantide Seltsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles