Starman avas Viljandis uue digivõrgu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kahe nädala eest avas Starman Viljandis uue digitelevisiooni võrgu ning tõi linna ligi 160 telekanalit, kiire 30-megabitise interneti ning ainsana Eestis võimaluse koostada endale ise teenuspakett.


Starmani juhatuse liikme Indrek Ildi jutu järgi ulatub ettevõtte uus võrk Viljandis 4000 koduni. «Kui 1. juulil lülitati kõikjal Eestis välja vana analoogtelevisiooni saatjad ning tavaantenni kaudu näeb telepilti vaid digitaalselt, siis Starman jätkab digipööret ka kaabelvõrkudes,» lausus Ild.

Starmani kommunikatsioonijuhi Laura Mardisalu sõnul on ettevõtte Viljandi digitelevisiooni klientidel nüüd võimalik kasutada peaaegu kõiki teenuseid, mida firma Tallinnaski pakub.

«Teleprogrammide ja pakettide valiku poolest on Viljandi ja Tallinna kliendid täpselt ühes seisus: saavad valida meelepärased programmid 157 digikanali, 5 põhipaketi ja 10 lisapaketi seast. Samuti on Viljandis võimalik vaadata HD telekanaleid ning tulevikus ka 3D teleprogramme,» rääkis Mardisalu.

Erinevusi ei ole tema kinnitust mööda ka telefoni- ja lisateenustes: võimalik on näiteks saateid salvestada või kasutada kodus WiFi teenust. «Ainus erinevus on internetiühenduse maksimumkiiruses: Viljandis on koduinterneti allalaadimiskiirus kuni 30 megabitti sekundis,» lisas kommunikatsioonijuht.

Laura Mardisalu ütles, et järgmisel aastal plaanib firma laiendada uue, DOCSIS 3.0 tehnoloogial põhineva internetivõrgu ka Viljandisse, misjärel siin on võimalik kasutada  150-megabitise allalaadimiskiirusega koduinternetti. «See on Eestis praegu kõige kiirem kodudele mõeldud internetiühendus,» kinnitas Mardisalu.

DigiTV, kiire interneti ja omavalitud teenuspakettide pakkumiseks paigaldas Starman Viljandisse uued ülekandeseadmed ning ehitas moodsa valguskaablivõrgu.

DigiTV võrgus saab kasutada ka salvestavaid digibokse, millega on võimalik koostada endale reklaamivaba teleprogramm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles