Ivo Ots tegi lahe taga tubli sõidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Ots sai Soomes peetud takistussõiduvõistlustel 120-sentimeetriste takistustega parkuuris esikoha.
Ivo Ots sai Soomes peetud takistussõiduvõistlustel 120-sentimeetriste takistustega parkuuris esikoha. Foto: Andrei Mitt

Viljandimaa ratsasportlane Ivo Ots sai möödunud nädalavahetusel Soome tuntuimas ratsaspordikeskuses Ypäjäl häid tulemusi, napsates hobusega Areen soomlaste eest võidu 120 sentimeetri kõrguste takistustega parkuuris.

Viljandimaa ratsasportlane Ivo Ots sai möödunud nädalavahetusel Soome tuntuimas ratsaspordikeskuses Ypäjäl häid tulemusi, napsates hobusega Areen soomlaste eest võidu 120 sentimeetri kõrguste takistustega parkuuris.
Põhjanaabrite ratsamekas Ypäjäl võisteldakse alati tihedas konkurentsis. Pühapäeval astus Viljandimaalt pärit ratsanik koos 80 Põhjamaade konkurendiga võistlustulle ja pälvis nende meelehärmiks võidu.

Soomes on rajad keerukad ja võidud magusad

Pärsti vallas tegutsev sportlane tunnistas, et võttis üle-lahe-reisi ette hooaja pikendamiseks, sest kodumaine takistussõidukalender praegu tõsiseid võistlusi ei paku. «Soomes on konkurents alati tihe ning seal saadud võidud väga magusad,» kõneles Ivo Ots, kes oli sealsamas nädal varem samuti 120-sentimeetriste tõketega parkuuris võiduka sõidu teinud.

«130-sentimeetriste takistustega parkuuri, mille seekord võitis Andrus Kallaste, ma sõitma ei läinud. Rada polnud kerge ja võistluspaare oli üle saja,» põhjendas Ots.

Ta lisas, et hobused hüppasid stabiilselt ning ta jäi võistlusega väga rahule.

Prestiižne olnuks Ivo Otsa arvates startida ka kõrgemates parkuurides, ent paraku pole tema ratsu selliseks katsumuseks veel küps. Startijate rohkuse ja tiheda konkurentsi tõttu on viljandimaalase sõnul Soomes enamasti võrdlemisi keerukad võistlusrajad.

Ivo Ots on tänavu teinud korraliku hooaja ning näidanud häid tulemusi nii kodustel kui naaberiikide võistlustel. «Hästi läks mul Hiiumaa Palladiumi osavõistlusel, Luunja karikal ja Lätis peetud noorhobuste takistussõidul,» loetles ta selle aasta õnnestumisi. «Häid sõite ja kõrgeid kohti on ikka olnud, aga paraku jõuab ratsutamine Eesti meediasse viimasel ajal üha vähem,» kahetses ratsanik.

Treeninguteks jääb vähe aega

Viljandimaa takistussõitjal on viimasel ajal sportimiseks vähe mahti jäänud «Palju auru kulub väikefirma tegevuses hoidmiseks ja oma osa võtab noorte sõitjate treenimine,» rääkis Ivo Ots, kinnitades siiski, et tal pole plaanis veel karjääri lõpetada.

«Usun, et tuleval hooajal on hobused veidi kogenumad ning saan ka tugevamatel võistlustel ja kõrgematel parkuuridel kaasa teha,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles