Kolm Viljandimaa meest said maarahva tänumedali

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopra talu peremees Rudo Puks klientide vähesuse üle ei kurda.
Kopra talu peremees Rudo Puks klientide vähesuse üle ei kurda. Foto: Liisi Seil

Täna Paides peetaval Maarahva Kongressil tunnustati 14 maal tegutsevat inimest tänumedaliga ning kolm neist tulid Viljandimaale.

Külavanema medali sai Tuhalaane külavanem Enn Sarv, sotsiaaltöötaja medal kuulub Lõuna-Viljandimaal tegutsevale arstile Ürjo Mälksoole ning ettevõtja medal Kopra talu peremehele Rudo Puksile.

Puks tunnistas, et medal tuli talle üllatusena, kuid ta on selle üle väga õnnelik. Paides viibinud Puks leidis, et kriitika kongressi pihta on olnud täiesti kohatu. «See on tõeline maarahva kongress ja see on maainimesele väga vajalik,» sõnas ettevõtja.

Rudo Puks ei kuulu ühtegi erakonda ning viimastel kohalikel valimistel kandideeris ta Karksi volikokku Isamaa ja Res Publica nimekirjas.

«See kongress ei ole ühe erakonna teenistuses, sest siin on esinejaid, kellel on maarahvale väga olulist infot edastada,» sõnas ta.

Maal tegutseva väikeettevõtja muredest rääkides, tunnistas Puks, et väikeses kohas tegutsedes on meeletult raske ellu jääda. Tema sõnul öeldi ka medali üleandmisel, et hinnati just neid, kes pole rasketele aegadele alla vandunud, vaid suutnud püsima jääda.

Sarnaselt Puksile ei kuulu ka Lõuna-Viljandimaal tegutsev arst Ürjo Mälksoo ühtegi parteisse. Kohalikel valimistel kandideeris ta Keskerakonna nimekirjas. Teda hinnati kui arsti, kes tegeleb järjekindlalt elu hammasrataste vahele jäänud inimeste terviseprobleemide lahendamisega.

Tuhalaane külavanem Enn Sarv on Rahvaliidu Viljandimaa liider.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles