Minister eakate konverentsile ei jõudnud

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate konverentsi avamine.
Eakate konverentsi avamine. Foto: Peeter Kümmel

Ehkki nädala keskel jagatud info kohaselt pidi täna Viljandis kestva eakate konverentsi avama sotsiaalminister Hanno Pevkur, polnud teda üritusel.

Osalejatele anti teada, et minister on välismaal ning saadab sealt tervitusi. Konverentsi avasid seega linnapea Kalle Jents ja Viljandi sotsiaalameti juht Helmen Kütt.

Vanema põlvkonna toimetuleku suurimatest muredest teeb ülevaate Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu, pensionäride au ja õigluse teemadel kõneleb Eesti Pensionäride Liidu esimees Andres Ergma, vaesusest läbi Euroopa vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse võrgustiku räägib Kärt Mere, riigi rahandusest ja pensionikindlustusest rahandusministeeriumi asekantsler Veiko Tali, liiklusohutusest Lääne Regionaalse Maanteeameti liiklusohutuse osakonna juhtaja Sirli Leier, Eesti inimvarast ja tuleviku väljakutsetest Eesti Koostöö Kogu juhatuse esimees Peep Mühls ning sotsiaalse tõrjutuse mõjudest ja väljakutsetest sotsiaalministeeriumi hoolekande osakonna juhataja Sirlis Sõmer-Kull.

Konverentsi lõpetab ümarlaud, kus küsimustele vastavad Riigikogu saadikud Peep Aru, Tõnu Juul, Jaak Aab, Sven Mikser ja Jaanus Marrandi ning põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Päev lõpeb linnapea Kalle Jentsi vastuvõtuga konverentsist osavõtjatele ja Viljandi eakatele koos kontserdi ja tantsuõhtuga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles