Ratastoolis noormees pürib maasikakuningaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kütt, maasikaprintsess ja Poola marjad rõõmustavad viljandlasi Tallinna tänava Maxima juures.
Siim Kütt, maasikaprintsess ja Poola marjad rõõmustavad viljandlasi Tallinna tänava Maxima juures. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Õnnetuse tõttu ratastooli aheldatud 25-aastane Siim Kütt ei ole pead norgu lasknud, vaid müttab täiel rinnal maasikarindel, tuues magusaid marju Poolast ja suve edenedes ka Eesti kasvatajatelt, et neid Viljandi Maximate juures müügilettidelt pakkuda.

Selgroovigastus, mis halvas alakeha, tabas Sürgavere noormeest pool kümnendit tagasi, kui ta metsatöid tehes puu alla jäi. Korrusmajas elades unistas ta järgmised kaks aastat läbi aknaklaasi piieldes vabamast elust. Enne õnnetust oli ta tõelise energiapommina aina tegutsenud ja tema kontos oli ka väiksemaid sulitempe: näiteks kui sõbrad kutsusid maasikaraksu, ei kõhelnud ta hetkegi. Aga sõpru on avalal noormehel olnud alati palju.

Õnnetuse järel ei kadunud Siim Küti kõrvalt ükski sõber. Ehkki noormees kolis vahepeal emaga Läänemaale, otsustas Sürgavere rahvas ta 2010. aastal ratastele aidata. Kohalik külaselts algatas toetuskampaania, mille abil osteti Opel Vectra, tasuti juhieksami eest ja autosse paigaldati käsitsijuhtimise süsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles