Tühi leivatehas ootab oma saatust

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. septembril suleti viimasena Vilma kompleksist elus püsinud magusakauplus ning nüüd on hoonetesse asja vaid valvuritel ja kinnisvara hooldajatel.
23. septembril suleti viimasena Vilma kompleksist elus püsinud magusakauplus ning nüüd on hoonetesse asja vaid valvuritel ja kinnisvara hooldajatel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kesklinnas Vilma kompleksis, kus alles mõne aasta eest kihas elu, on tegevus lõppenud ning seda, mis suurest kinnistust edasi saab, ei oska täpselt öelda keegi.


Pärast seda, kui Oliver Kruuda magusat tootva Kalevi kevadel Norra toiduainekontsernile Orkla müüs, on Vilmast tükke lõigatud sama hoogsalt kui vanasti ettevõtte kuulsatest tortidest.

Kui leiva- ja saiatootmine oli seal lõppenud juba paar aastat tagasi, siis juunis otsustas ettevõte kinni panna ka kondiitritööstuse. Selle järel jäi suures kompleksis tootmistööle vaid kümmekond inimest, kes valmistasid jahusegusid, kuid augustis lõpetati seegi tegevus. Viimasena pani kahe nädala eest uksed kinni Vilma kauplus.

Firma juht ei oska midagi öelda

«Minule ei ole mingeid strateegilisi juhtnööre antud, mis kompleksist edasi saab,» teatas aktsiaseltsi Vilma juhatuse liige Marko Kaha.

Samuti ei osanud ta põhjendada, miks jahusegude tootmine lõpetati, ega teadnud esimese hooga vastata küsimusele, kellelt peaks nende teemade kohta uurima, kui juhatuse liige midagi ei tea. «Võib-olla peaksite pöörduma omaniku poole,» lausus ta siiski pärast väikest järelemõtlemist.

Otsust veel pole

Krediidiinfo andmetel on alates 1. juulist Vilma omanik KCF Valdus, mitte Luterma, nagu viimase viie aasta jooksul. Küll aga kuulub KCF Valdus omakorda Lutermale.

Luterma kinnisvaraga tegeleva tütarettevõtte Kalev REC juht Peeter Lillestik tõdes, et kui välja arvata seni maiustustepoe käsutuses olnud äripind, millele uut rentnikku otsitakse, ei ole firma veel välja mõelnud, mida kinnistuga teha.

«Eks me hakka kasutusvaldkonda alles otsima,» lausus ta. «Esialgu jääb kompleks seisma. Välistatud ei ole ka müük, kuid sellekohast otsust ei ole langetatud.»

ARVAMUS

Reet Raudsepp,
Uus Maa Viljandi kinnisvarabüroo juhataja

Kui Vilma kompleks peaks müüki tulema, on sellele ostjat leida päris keeruline.

Et seal midagi tegema hakata, on vaja suuri investeeringuid, sest nagu ettevõtte sulgemisest järeldada võib, ei tasunud senine tegevus ära. Ent kui kinnistut pakutaks väga hea hinnaga, võib keegi selle siiski tuleviku tarbeks ära osta, nagu vanglaga juhtus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles