Ratturid rassisid Männimäe nõlvadel

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval Viljandis peetud ratturite maastikusõidu võistlusel lõpetas Viljandi rattaklubi M-16 klassi sõitja Josten Vaidem oma vanusegrupis kolmandana.
Pühapäeval Viljandis peetud ratturite maastikusõidu võistlusel lõpetas Viljandi rattaklubi M-16 klassi sõitja Josten Vaidem oma vanusegrupis kolmandana. Foto: Roger Ote

Pühapäeval Männimäe tõusudel ja terviserajal asetleidnud Eesti maastikuratturite sügiskrossisarja etapil pärjati parima viljandimaalasena maakonna meistriks Mihkel Ronimois.


Viljandi rattaklubi korraldusel asetleidnud võistlus oli tänavu viidud paika, mida jalgratturid polnud seni veel kasutanud. Uus rada pälvis osalejatelt tunnustussõnu.

«Sõitjatelt head rattavalitsemist eeldavad Viljandi võistluspaigad on maastikusõitjaile alati meeltmööda olnud,» lausus rattaklubi treener Marek Johanson. Tema jutu järgi pälvisid rajameistrid tunnustust seegi kord.

Marek Johansoni arvates ei jäänud uus rada mullu lossimägedes kasutusel olnule alla ning rattaklubi president Loit Kivistik tõdes, et kasutusele võetud kohta on edaspidi võimalik kasutada treeninguteks.

Medalid vaid meestele

Eesti ratturite sügiskrossi sarja kuulnud võistlusel väljajagatud komplekt maakonna meistrimedaleid leidis omaniku juunioride, U-23 ja meeste eliitklassi ühisel sõidul. Distantsi kiireim oli Caspar Austa (Tartu ülikooli spordiklubi), teisena lõpetas Tanel Veski (Extreme Sport ZZK). Mihkel Ronimois oli kahe eliitklassi ratturi järel parima U-23 klassi esindajana ning nobedaima viljandimaalasena kolmas ja sai maakonna meistrivõistluste kirkaima medali.

Pärast klubikaaslast jõudis lõppu Marko Holtsmann, kes pärjati maakonna ja U-23 arvestuses hõbedaga. Viljandimaa maastikurattasõidu kolmas koht läks juunioride klassi esindajale Mikk Tootsile, kes sai M-18 arvestuses kuuenda tulemuse.

Lisaks kolmele eespool nimetatud võistlusklassile võtsid pühapäeval Männimäel üksteiselt mõõtu nooremadki ratturid, ent neile maakonna meistrivõistlusi tänavu ei peetud. «Võistlemas olid ainult rattaklubi sõitjad ning meie arvates devalveerib selline treeningukaaslaste omavaheline mõõduvõtt maakonna meistrimedali väärtust,» ütles Loit Kivistik.

Noored olid tublid

Sellest hoolimata näitasid Viljandi rattaklubi nooremad liikmed koduradadel südikat sõitu. Kahes vanusegrupis said meie tütarlapsed esikoha: Kärolin Varblane tuli võitjaks N-14 ja Reelika Varblane N-12 klassis.

Josten Vaidem lõpetas M-16 võistluse kolmandana. Kuue parema sekka mahutasid Viljandi rattaklubi noortest end veel Kristjan Johanson viiendana ja Karl Treimuth kuuendana M-14 sõidul, samuti oli neljas Ilona Tasane N-12 arvestuses.

Viljandi sügiskrossil startis 127 jalgratturit. Kogu Eestit hõlmava maastikuratturite sügissarja järgmised etapid on kavas eeloelval nädalavahetusel: laupäeval sõidetakse Elvas ning pühapäeval Karksi vallas Paaniksel.

«Viljandi sügiskrossi» tulemustega saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles