Valla ja soojafirma tüli sai külmaga jälle hoogu juurde

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi otsustab kohus, kas osaühing Avoterm jätkab Abja-Paluoja kütmist või mitte.
Edaspidi otsustab kohus, kas osaühing Avoterm jätkab Abja-Paluoja kütmist või mitte. Foto: Peeter Kümmel

Abja-Paluojal aastaid omavalitsuse ja soojafirma Avoterm vahel vindunud tüli lahvatas eile hommikul taas sellise hooga, et vallavanem oli sunnitud korrakaitsja poole pöörduma.

Abja vallavanema Peeter Rahneli sõnutsi tahtsid Avotermi mehed sooja vee küttetorustikust välja lasta. «Sellest kuuldes läksime neid takistama ning palusime tulla olukorda fikseerima kohaliku konstaabli,» kirjeldas ta.

Päev varem, teisipäeval oli Avoterm saanud vallalt rendilepingu ülesütlemise teate. Omavalitsus polnud osaühinguga rahul, sest too ei hakanud oktoobri algul kütma, katlamaja oli halvas seisus ning rendivara oli hooldamata ja parandamata.

«Vägikaikavedu on kestnud aastaid ning igal sügisel on olnud mure, kas firma hakkab kütma või mitte,» rääkis Rahnel.

Osaühingu Avoterm tootmisjuht Mati Sarap selgitas, et lepingu kohaselt pidi firma kütma asuma 1. oktoobril, kuid ei teinud seda seetõttu, et tarbijatega polnud kehtivat lepingut.

«Saatsime 7. juulil kõikidele elanikele tähitud kirja, milles andsime teada soovist, et igas majas moodustataks korteriomanike ühisus, kes määraks meiega suhtlemiseks volitatud esindaja,» rääkis ta.

«Teatasime, et kui seda ei tehta, võivad kütmisega tõrked tekkida. Paraku meid kuulda ei võetud.»

Niisuguse käiguga soovis osaühing ära hoida eelmistel talvedel juhtunut, kui osalt elanikelt soojaraha ei laekunud.Vallavanema andmetel on majades mõni üksik võlglane ja enamik maksab oma sooja­arveid korralikult. «Keegi ei taha ju sellist ühistut teha ning teadlikult võlgu enda kanda võtta,» põhjendas Rahnel elanike käitumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles