Mulgikakerdajad lustisid rajal

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Roger Ote

Eesti suurima osavõtjaskonnaga motospordiüritusel tegi korraldajate kinnitust mööda kaasa üle 400 ratturi, kes said rajal nautida oma oskustele ja võimetele vastavat kiirust.


Möödunud laupäeval ja pühapäeval Holstre-Nõmmel viiendat korda teoks saanud pika ja keeruka nimega «Mehaanikute ja nende sõprade mitteametlikud meistrivõistlused ja Mulgikakerdus» on jäänud truuks motole: võistlus peab olema osalejatele lõbus ja publikule vaatemänguline.

Sellest tulenevalt jagati nagu varasematelgi kordadel eri võistlusklassidele auhindu, ent enamik ei leidnud omanikku võistlusrajal näidatud kiiruse, vaid loosi põhjal.

Üks ürituse korraldaja, Toomas Triisa kõneles, et võistlus on mõeldud eelkõige harrastajatele ning ülitõsiseks sporditegemiseks ei soovita «Mulgikakerdust» muuta ka tulevikus. Iseküsimus on muidugi, kuidas korraldajatel õnnestub motosõitjate võidukirge ohjata.

Triisa jutu järgi möödusid kaks pikka päeva suuremate viperusteta. «Laupäeval olime veidi hädas uue ajavõtusüsteemiga, kuid üldjoontes kõik sujus,» rääkis ta.
Ränkade tagajärgedega kukkumisi polnud. «Meie teada oli raskeim vigastus rangluumõra,» lausus Toomas Triisa.

Omavaheline mõõduvõtt, mille tegevsõitjad viie aasta eest hooaja lõpetamiseks toetajatele ja mehaanikutele korraldasid, on kasvanud Eesti suurima osavõtjaskonnaga krossipeoks.

Enam kui neljasaja osalenu kõrval jälgis korraldajate arvates Holstre-Nõmmel võistlust üle kolme ja poole tuhande pealtvaataja.

Triisa lisas, et tõenäoliselt saab «Mulgikakerdus» aasta pärast endale noorema venna. «Huvi on suur,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles