Politsei tabas sarisüütamises kahtlustatava mehe

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Munga tänaval.
Põleng Munga tänaval. Foto: Rannar Raba

Viljandi kriminaalteenistuse politseinikud selgitasid välja ja pidasid kinni 22-aastase Urmo, keda kahtlustatakse sel aastal Viljandi kesklinnas registreeritud tulekahjude põhjustamises.

Lõuna prefektuuri menetluses on mitu kriminaalasja, mis alustati paragrahvide alusel, mis käsitlevad asja rikkumist ja hävitamist ning süütamist ning mille eest seadus näeb süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni 5 aasta pikkuse vangistuse. 14. juuli öösel pandi põlema puukuurid Munga tänaval, 28. juuli öösel puukuurid Lossi tänaval, 18. septembri öösel kuurid Pikal tänaval ning 2. oktoobri öösel küttepuud Munga tänava elamu koridoris.

Omanikele tekitatud kahju on üle 500 000 krooni.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et varem pöörduti küll avalikkuse poole palvega edastada infot, mis aitaks kuritegusid avastada, kuid see ei toonud paraku positiivset tulemust. «Oktoobris toimunud tulekahju sündmuskohalt said politseinikud videosalvestise, mis on eeluurimisel kindlasti suureks abiks,» lisas prokurör.

Viljandi kriminaalteenistuse vaneminspektor Kaarle Kumer ütles, et tulekahjude toimepanemises kahtlustatakse Viljandi elanikku, 22-aastast Urmot, kelle kriminaalpolitseinikud pidasid kinni esmaspäeval, 4. oktoobril. Urmot on varem kriminaalkorras kahel korral karistatud. Täna taotles prokurör kinnipeetud mehe vahi alla võtmist ja kohus rahuldas taotluse.

«Kuigi mõned arvavad, et valvekaameratesse investeerimine on raiskamine, tõestas viimane sündmus, et videoseadmete paigaldamine tasub ikka ära,» kommenteeris ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles