Erakond, mis elab surmakuulutuste järgi

Peeter Olesk
, Isamaa ja Res Publica Liidu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

KAITSELIITLANE SAAB oma malevkonna asjadest teada esmalt malevkonna kodulehekülje kaudu. Põhimõttelisi küsimusi tol leheküljel ei arutata, kuid tõsioludest antakse kiiresti teada. Ka protokolle saab lugeda ning töökavad tehakse aegsasti teatavaks.

Eesti ühes olulisemas erakonnas Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) see paraku nii ei käi. Meil on teisiti. Hommikul loed lehest, päeva jooksul saad kätte mõne juuresolija, õhtuni loed veel kuskilt peale ano- või pseudonüümseid kommentaare. Erakonnavälised õiendajad on asisemad kui sina, kes sa oled küll erakonna liige ega ole poolt vahetanud, ent ei ole siiski pühitsetud, ei kuulu siseringi ega seisa tagatoa nurgas.

MA EI TEA, kuidas käisid need impeeriumivalitsemise asjad Nõukogude Liidu kommunistliku partei (NLKP) keskkomitee poliitbüroos, mis käis koos kord nädalas. Ometi teatud mõttelised paralleelid ses osas tekivad. IRL ei ole NLKP. Erakonna liige ei tohi olla tagatoas umbusaldatav. Aga seni on seda IRL-i liikmeskonnast enamik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles