Olümpiakomitee aitab koolidel spordiinventari soetada

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti olümpiakomitee algatas septembris projekti «EOK tuleb kooli», mille eesmärk on liikumisharrastuse edendamine üldhariduskoolides.


EOK toetab õppeastusi sportmängude inventari, näiteks eri pallimängude või saalihoki harrastamiseks vajalike vahendite soetamises.

Projekti realiseerimise eeldus on omavalitsuste kaasalöömine omafinantseeringuga vähemalt poole projekti maksumuse ulatuses. Eesti olümpiakomitee annab raha niinimetatud pearaha põhimõttel.

Tänavu alanud ettevõtmine jätkub tuleval aaastal ning hõlmab siis ka Viljandimaa koole. 2011. aastal on sellesse kaasatud veel Hiiu-, Saare-, Rapla-, Järva-, Lääne-Viru-, Jõgeva- ja Tartumaa õppeasutused.

Projekt kestab kolm aastat ning selle kogumaksumus on ligi kaks miljonit krooni. Tänavu alustatud ettevõtmisega saavad tuge Valga-, Võru-, Põlva-, Lääne-, Ida-Viru ja Pärnumaa. Projektiga liitus tänavu 52 omavalitsust ning selle kogumaht oli 401 000 krooni.

2012. aastal jõuab spordiinventar Harjumaa ja Tallinna koolideni.

Projekti partner on aktsiaselts Sportland ning sponsortuge pakuvad selles paljud Eesti edukad ettevõtted.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles