Aasta õpetajal jätkub häid sõnu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilsel maakondlikul austamisüritusel pajatas Allar Jakobson ka teistele õpetajatele, mida ta laupäeval haridus- ja teadusministri vastuvõtul nägi ja kuulis.
Eilsel maakondlikul austamisüritusel pajatas Allar Jakobson ka teistele õpetajatele, mida ta laupäeval haridus- ja teadusministri vastuvõtul nägi ja kuulis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa silmapaistvaim aasta õpetaja on Kalmetu põhikooli muusikaõpetaja Allar Jakobson, kes on kultuuritegevusega tunnustust pälvinud nii koolis kui väljaspool seda.


Viljandi maakonnakomisjoni esimehe Kaja Landi sõnul esitati tänavu maakonna aasta õpetaja kandidaadiks 18 pedagoogi. Nende hulgast valis komisjon välja kümme inimest, kes võistluse juhendi kohaselt selle tiitli pälvivad.

Teiste hulgast tõsteti esile Kalmetu põhikooli muusikaõpetaja Allar Jakobson, kes käis laupäeval Tartus haridus- ja teadusministri vastuvõtul.

«Võin kinnitada, et nii rasket komisjoni istungit, kui oli tänavu, pole varem olnud. Aga lõpuks jõudsime otsusele ja leidsime 18 meile esitatud õpetaja hulgast selle ühe,» ütles Viljandi maavalitsuse haridus- ja sotsiaalameti juhataja Ilmar Kütt eile õpetajate austamise üritust sisse juhatades.

Traditsiooniliselt õpetajate päeva eelõhtul Centrumi restoranis korraldatud vastuvõtule olid kutsutud kõik tiitli saajad ja selle kandidaadid. Pedagoogidele ütlesid seal tänusõnu maavanem Lembit Kruuse, omavalitsuste liidu esimees Ene Saar ja Viljandimaa haridustöötajate liidu juht Kaja Land.

Tegus nii koolis kui maakonnas

Allar Jakobsoni kandidatuuri olid üles seadnud Kalmetu põhikooli õpilased, õpetajad ja hoolekogu.

«Allar on väga palju aastaid teinud suure südame ja missioonitundega tööd nii koolis kui maakonnas, nii meie laste muusikalisel kasvatamisel kui suurte ürituste ettevalmistamisel,» põhjendas ettepanekut hoolekogu esimees Kristel Habakukk. «Eelmisel aastal tegutses ta koolis muu hulgas huvijuhina. Tema korraldatud üritused olid alati väga põhjalikult läbi mõeldud ning korrektselt ja esteetiliselt nauditavalt ellu viidud.»

Hoolekogu arvates oli möödunud õppeaasta muusikaõpetajale eriti raske, sest koolimaja renoveerimise tõttu polnud ruume, kus lastega üritusteks valmistuda. Ometi leidis Allar Jakobson selleks võimalused ega teinud ettevõtmiste kvaliteedis järeleandmisi.
Peale igapäevatöö juhatab Allar Jakobson segakoori Koit ja Kalmetu kooli vilistlaste koori ning on tegev ainesektsioonis. Tal jätkub tähelepanu ja häid sõnu nii õpilastele kui kolleegidele.

Teeb oma tööd rõõmuga

Allar Jakobson võttis tunnustuse vastu talle iseloomuliku tagasihoidlikkusega.

«Olin 2. oktoobril Athena keskuses ministri vastuvõtul paljude heade inimeste esindajana,» lausus ta, kuid lisas: «Aga muidugi tõstab selline tunnustus enesetunnet!»

Jakobson rääkis, et ehitustööde tõttu on Kalmetu kooli rahval tulnud hakkama saada tõepoolest rasketes tingimustes, kuid selline olukord on pannud õpetajad uut moodi proovile.

«Mul on ääretult hea meel olla õpetaja ja töötada heas seltskonnas,» lausus ta.

Koos Allar Jakobsoniga käis vastuvõtul kaks riigikoolide esindajat: Anne Lapp Viljandi ühendatud kutsekeskkoolist ja Kuno Tiitus Lahmuse koolist.

ÕPETAJAD

Aasta õpetaja tiitli pälvis kümme õpetajat.

• Viljandi maagümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Irene Artma
• Lahmuse kooli poiste tööõpetuse õpetaja Kuuno Tiitus
• Tääksi põhikooli geograafia ja bioloogia õpetaja Tiiu Ehrenpreis
• Viljandi spordikooli iluvõimlemise treener Kersti Peterson
• Kalmetu põhikooli muusikaõpetaja Allar Jakobson
• Viiratsi lasteaia Rüblik muusikaõpetaja Aime Reier
• Männimäe lasteaia direktori asetäitja Eda Lauer
• Suure-Jaani gümnaasiumi muusikaõpetaja Riina Mankin
• Viljandi vaba waldorfkooli õpetaja Sulev Ojap
• Jakobsoni gümnaasiumi matemaatikaõpetaja Malle Eglit
Allikas: Viljandi maakonnakomisjon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles