Viljandimaalt pärit arst pääses ainsana

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle pildi tegid alpinistid Peruu mägedes 31. mail, kui nad tähistasid matkaga 4550 meetri kõrgusel ühe ekspeditsioonil osaleja sünnipäeva. Fotol on esiplaanil seljaga Annemai Märtson, kes traagilises õnnetuses ainsana ellu jäi.
Selle pildi tegid alpinistid Peruu mägedes 31. mail, kui nad tähistasid matkaga 4550 meetri kõrgusel ühe ekspeditsioonil osaleja sünnipäeva. Fotol on esiplaanil seljaga Annemai Märtson, kes traagilises õnnetuses ainsana ellu jäi. Foto: valgetuvi.blogspot.com

Tarvastu vallast pärit Annemai Märtson, kes elab küll Tallinnas, aga töötab lepingu alusel seniajani günekoloogina ka Viljandi haiglas, oli üks neljast eestlasest, kes alustasid mai lõpul matkamist Lõuna-Ameerika mägedes, ja ainus, kes traagilisest õnnetusest eluga pääses.

Pühapäeval sattus matkaseltskond Peruu Huarazi linna lähedal õnnetusse. Selle üle, mis seal täpselt juhtus, Eestis eile alles spekuleeriti. Samuti oli ebaselge, mis seisundis on ainus päästetu, Viljandimaa juurtega Annemai Märtson, Pelgulinna sünnitusmaja naistearst.

Kui Peruu päästeoperatsioonide juht Alfredo Martin Quintana Figueroa väitis Postimehele antud intervjuus, et kolmetunnise päästeoperatsiooni käigus praost välja aidatud eestlanna oli küll vigastatud, aga suutis ise lähedal asuvasse külasse kõndida, siis eile pärastlõunal polnud naise Eestis infot ootav pere temaga veel kontakti saanud. Eile õhtul, 18 tundi pärast pääsemist, jõudis naine lõpuks ühte erahaiglasse. Figueroa sõnul oli ta stabiilses seisundis, aga emotsionaalses šokis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles