Eurosaadik: suhted taastuvad, kui Venemaa jätab naabrid rahule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Mihkel Maripuu

Endine Eesti välisminister ja praegune europarlamendi liige Urmas Paet avaldas eile arvamust, et Euroopa ja Venemaa suhted võiksid normaliseeruda, kui Venemaa lõpetaks Ukraina-vastase agressiooni ja jätaks naaberriigid rahule.

Paeti hinnangul oleks Euroopa Liidu ja Venemaa suhetel võimalus soojeneda, kui Venemaa austaks oma naabrite õigust ise oma tulevikku määrata ning aitaks ka tegelikkuses kaasa külmutatud konfliktide lahendamisele. Tema sõnul on eelduseks seegi, et Venemaa ei näeks enam läänt ja Euroopat vaenlase ja julgeolekuriskina.

«Selle asemel, et kulutada suuri ressursse justkui läänest lähtuva ohuga tegelemiseks, oleks Venemaal mõistlik keskenduda tegelikele julgeolekuohtudele, mis kindlasti ei lähtu läänest, vaid hoopis lõunast. Ja need ohud on Euroopal ning Venemaal ühised,» vahendas BNS Paeti sõnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles