Eesti ei nõustu pagulas­kvootidega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus jõudis eile seisukohale, et Eesti ei nõustu kohustuslike kvootidega põgenike asjus. Samas keeldus peaminister Taavi Rõivas nimetamast konkreetset arvu, mis võiks Eestile sobida.

Rõivase sõnul on Eesti juba varem öelnud, et Euroopa Komisjoni ettepanekud põgenike jaotamise asjus lähtuvad valedest eeldustest ega ole vastavuses Eesti võimekusega. «Valitsuse arutelu keskendus sellele, milliste argumentidega veenda Euroopa Komisjoni, et tema esitatud ettepanek on Eesti suhtes ebaõiglane: Eestil ei ole võimekust sedavõrd suurte inimhulkadega toime tulla,» lausus ta.

Valitsusjuhi sõnul mõistab Eesti Euroopa muret ega kavatse põgenike probleemist kõrvale jääda. «Oma võimaluste piires tuleb leida endas avatust,» rõhutas ta. «Euroopa Komisjoni ettepanek meile ei sobi. See on Eesti osas proportsioonist väljas. Soovime teiste riikidega kõneldes ja Euroopa Komisjoniga suheldes saavutada tulemuse, mis on kooskõlas Eesti võimekuse ja suurusega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles