Esimene kursus sai oma lõõtsad valmis

, August Pulsti õpistu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtspillil on ligi 4000 detaili, kui kõik ehisnaelad ja nöörkant ka sisse arvata. Suur osa sellest tehti valmis ise. Fotol on lõõts veel valmimas. 12. juunil kell 14 on Vana-Võidus Viljandi kutseõppekeskuses lõõtspilli valmistamise kursuse pidulik lõpetamine, kus lõputunnistuse saab 16 inimest.
Lõõtspillil on ligi 4000 detaili, kui kõik ehisnaelad ja nöörkant ka sisse arvata. Suur osa sellest tehti valmis ise. Fotol on lõõts veel valmimas. 12. juunil kell 14 on Vana-Võidus Viljandi kutseõppekeskuses lõõtspilli valmistamise kursuse pidulik lõpetamine, kus lõputunnistuse saab 16 inimest. Foto: Marko Saarm / Sakala

Sel reedel lõpetab Viljandi kutseõppekeskuses esimene Teppo tüüpi lõõtspilli valmistajate kursus. 

2014. aasta jaanuaris 18 õpilasega alustanud kursus on jõudmas lõpusirgele ja pilli on valmis saanud 16 kursuslast. Kursuse eesmärk oligi pakkuda inimestele võimalust oma kätega lõõtspill meisterdada. Praktikute-pillimeisterdajate kogemusele toetudes kirjutas projektijuht Epp Välba valmis õppekava. 1196 akadeemilist tundi väldanud õppetööst kulus ligi 800 tundi iseseisvale tööle ning vaid väike osa teooriale ja praktilistele tundidele koolis.

«Praegune grupp on olnud väga innustunud. Sünergia, mis kursuslaste vahel toimib, on imeline,» rääkis kursuse algataja ja projektijuht. «Koos leiutati uusi viise ja nippe selle keerulise pilli ehitamiseks. Usun, et kursus andis eesti lõõtspilli valmistamisele uue hingamise.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles