Repliik: Tegevusjuhend: mõtlemine keelatud?

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaie Mölter
Kaie Mölter Foto: Elmo Riig

​«Olgu see viimane kord, kui sellise töö võtan,» tõotas turvanaine, kui oli teatanud, et hoolimata tuuleklaasi all lebavast liikumisloast, ei tohi ta mind sõidukiga hansaalale lubada.

«Mina saan ju aru, et te kedagi ei sega, aga meil pole lubatud kedagi läbi lasta. Teil on veel magav laps ka autos!» Korravalvur ahhetas, ent kordas, et ta ei või mind keset päeva piiratud liikumisega alale lubada. «Sõita tohivad ainult korraldajad. Elanikel on liikumine lubatud õhtul kella seitsmest. Järgmine kontrollpunkt peab teid nagunii kinni ja siis tuleb mul aru anda, miks ma teid läbi lasin. Mul tuleb pahandus.»

Ma ei soovinud oma tööd eeskirja järgi tegevale kohusetundlikule töötajale pahandust tuua. Ehkki koduni jäi napp paarsada meetrit, pöörasin auto ringi ning sõitsin segaste tunnetega Tartu suunas linnast välja, ringteelt Mustla poole, sealt Sammulisse ja viimaks Männimäe poolt uuesti Viljandisse. Mu plaan oli lihtne: jõuda koju, mitte häirida hansamelu, rikkuda liikluseeskirja ja ise selle eest vastutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles