Läti aiandusettevõtja võlub viljandlaste südameid

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Sprogase puukooli omaniku Ivars Tiitsi meelest on Eestis istikud liiga kõrge hinnaga. Temalt saab neid soodsamalt.
Läti Sprogase puukooli omaniku Ivars Tiitsi meelest on Eestis istikud liiga kõrge hinnaga. Temalt saab neid soodsamalt. Foto: Egon Valdaru

Viljandi turul käib suvelilli ja viljapuuistikuid müümas ka Läti puukool  ning tema kauba kvaliteet on hea ja hinnad soodsad.

Nagu siinkirjutaja ühel laupäeval ise koges, numbreid oskab lätlasest kaupleja eesti keeles öelda ja mõned ostjate soovid loeb silmist, aga täpsustavatele küsimustele ta ei reageeri. Sama lugu on inglise keelega. Alles vene keel vallandab lõunanaabri keelepaelad. «Olen Sprogase aiandusettevõtte omanik Ivars Tiits, tulen Aluksne lähistelt. Minu kodukandis on puukoole palju, hinnad madalamad ja konkurents märksa tihedam kui Eestis.»

Kevaditi on Sprogase puukool väljas nelja istikubussiga nii Eestis kui Lätis. Eestis on käidud juba viiel aastal. Kaubeldakse ka Võrus, ent teravama konkurentsiga Tartust on viimastel aastatel taandutud. Kaupa veab puukool ka Läti suurtesse kaubanduskeskustesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles