Raekoja kõrval lagunev vana maja kirjati ööpimeduses

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar aastat tagasi prooviti Viljandisse Linnu tänavale endisesse koolimajja rajada kunstimuuseumi. Nüüd on hoone seinad kunstiga kaetud.
Paar aastat tagasi prooviti Viljandisse Linnu tänavale endisesse koolimajja rajada kunstimuuseumi. Nüüd on hoone seinad kunstiga kaetud. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandlasi tabas teisipäeva hommikul taas pisike üllatus: järjekordne mitte kõige paremaid päevi elav maja oli üleöö muutunud ehk kenasti kirjuks saanud.

Kohe raekoja kõrval Linnu tänaval asuv kunagine koolimaja on saanud uue kuue: krohvipragusid on veelgi rõhutatud ja seeläbi tekkinud iselaadseid geomeetrilisi kujutisi oranži värviga esile toodud. Lisaks oli ööpimeduse katte all hoone kõrvale müürile tekkinud alasti kuningat kujutav grafiti. Täpipealt samasugune, Tartu tänavakunstniku Edward von Lõnguse teos pesti tänavu kevadel survepesuriga maha ühelt Tallinna vanalinna majalt.

«Kui hakata raudteejaamast linna tulema, on näha endise tikuvabriku joonistusi täis müüri, Tallinna tänaval on sissepakitud maja, Rubiini platsil grafitiga plank ja nüüd siis Linnu tänav 4,» rääkis linnapea Ando Kiviberg. «Linn on täis tänavakunsti sümboleid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles