Linnapea lubab häbipleki kaotada

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Järve tänav 4 kinnistul seisev lääpas maja on linnapea Ando Kivibergil veskikivi kombel kaelas rippunud alates päevast, mil ta selle kümmekond aastat tagasi soetas.
Viljandis Järve tänav 4 kinnistul seisev lääpas maja on linnapea Ando Kivibergil veskikivi kombel kaelas rippunud alates päevast, mil ta selle kümmekond aastat tagasi soetas. Foto: Rannar Raba / Sakala

Viljandi linnavalitsus kinnitas nädala algul linnapea Ando Kivibergi tellimusel valminud lammutusprojekti, mille kohaselt peaks Järve tänava äärest kaduma talle kuuluv tondiloss.

Poliitilistel oponentidel on seni olnud mugav linnapea kallal hammast teritada, sest too pole aastaid midagi ette võtnud talle järveäärses puhkepiirkonnas kuuluva tugevalt lagunenud eramuga.

Juba kümmekond aastat tagasi väljendas Ando Kiviberg valmidust eakas maja suuremas osas maha lammutada ning selle asemele endale uus kodu ehitada. Paraku ei suutnud asjaomased spetsialistid siis omavahel kokku leppida, milline peaks tulevane eramu välja nägema ning milliseid vanu detaile tuleks selles tingimata säilitada. Et mõni aeg hiljem kaotas ka omanik ise arenduse vastu huvi, on hoone tänaseni trööstitus seisukorras ja suviti lainetab selle ümber kõrge umbrohi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles