Hansalaada korraldamise vahele mahtus väike pannkoogipidu

Ketlin Beljaev
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekaitsepäeva üritusel Viljandis osales nii sülelapsi kui suuremaid rüblikuid, kes tundsid end batuudil nagu teises kodus.
Lastekaitsepäeva üritusel Viljandis osales nii sülelapsi kui suuremaid rüblikuid, kes tundsid end batuudil nagu teises kodus. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eile liikus südalinnas tavapärasest rohkem vankriga emmesid, kes, olenemata sellest, kas lapsel olid juba jalad all või mitte, läksid Bonifatiuse gildi hoovi, kus peeti traditsioonilist lastekaitsepäeva.

Bonifatiuse gildi perenaine Kätrin Hanschmidt rääkis, et nad kaalusid tänavu pikalt, kas korraldada lastekaitsepäeva üritust või mitte, sest viimasel ajal on läinud kogu võhm rahvusvahelistele hansapäevadele. Ka eile oli plaanis pärast kolmetunnist lastega lustimist jätkata hansalainel ja märkida maha laadaplatsid. Neid tuleb Hanschmidti sõnul tänavu üle 300, mida on saja võrra rohkem kui mullustel hansapäevadel.

Eilsel lastekaitsepäeva üritusel oli perenaine hõivatud pannkookide küpsetamisega. Kuigi ta tunnistas, et oli panni ja tainaga õues rohkem selleks, et lõhna tekitada, sest põhilaar valmis Herr Arturi kohviku köögis, kus Hanschmidt käis vahepeal kandikut täitmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles