Minister tunnustab aasta õpetajaid

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli õppedirektor Anne Lapp
Viljandi ühendatud kutsekeskkooli õppedirektor Anne Lapp Foto: Elmo Riig / Sakala

2. oktoobril tunnustavad pidulikul vastuvõtul haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ja Eesti haridustöötajate liidu juhatuse esimees Sven Rondik Tartus Athena keskuses aasta õpetajaid. Vastuvõtule on kutsutud 31 pedagoogi, neist kolm Viljandimaalt.


«Õpetajast teeb hea õpetaja inimlikkus — omadus, mille olemasolu kõik õpilased tagantjärele tähele panevad ja selle eest tänulikud on,» avaldas minister Tõnis Lukas tänu aasta õpetajatele. «Samas on õpetajad ära teeninud ühiskonna tänu ja riikliku tunnustuse kohe, iga päev. Just maakondades esile tõstetud aasta õpetajad on need, kes on oma meeldejääva tegevusega nii õpilaste, lapsevanemate kui kõigi teiste silmis õpetaja ametit väärtustanud.»

Minister lisas, et õpetajaameti maine on viimastel aastatel tunduvalt tõusnud. «Sellest annavad tunnistust mitmed algatused, näiteks «Hea õpetaja kuu» läbiviimine ja Eesti õpetaja monumendi planeerimine Haljalasse.»

Aasta õpetaja valimise eesmärk on tunnustada ja tutvustada õpetajaid, haridusasutuste juhte ja teisi haridustöötajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte kujunemisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks ning positiivselt mõjutanud haridusasutuse, piirkonna ja Eesti elu.

Viljandimaalt on aasta õpetaja vastuvõtule kutsutud Allar Jakobson Kalmetu põhikoolist, Anne Lapp Viljandi ühendatud kutsekeskkoolist ja Kuuno Tiitus Lahmuse koolist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles