Uusnas viidi laudalt katus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusnas varastati tühjalt seisva lauda katuselt sadakond ruutmeetrit eterniiti.
Uusnas varastati tühjalt seisva lauda katuselt sadakond ruutmeetrit eterniiti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ööl vastu neljapäeva sõitsid ühe Uusnas tühjalt seisva lauda juurde mehed, kes varastasid hoone katuselt sadakond ruutmeetrit eterniiti.


«Üks nurk katusest viidi ära,» selgitas hoone eest hoolt kandev Peeter Kessa, kes on Uusna suurfarmi omaniku osaühingu Leik juht.

Ehkki laut seisab 2007. aastast tühjana, pole omanikul plaanis seda lammutada, vaid leida sellele uut rakendust tootmishoonena. Seetõttu on Kessa sõnul oluline lauda lõhutud osa taastada enne talve.

Pärast politseisse avalduse tegemist on väidetavalt leitud ka varasteni viivad niidid ning Kessa loodab eterniidi tagasi saada. Tema sõnul on Uusna vanadelt lautadelt katuseid varastatud ka varem, kuid need vargused jäid peaaegu paarikümne aasta taha.

«Ma ei kujutanud ette, et keegi seda eterniiti enam tahab,» tunnistas Kessa. Samas nentis ta, et ehkki varastatud eterniit oli katusel olnud juba aastakümneid, on see endiselt heas korras ja kaitseks maja veel mitu aastakümmet.
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles