Hansaleht: Kunsti on saalides ja tänaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hansapäevade kunstiprogramm juhatati sisse juba 20. mail, mil Viljandi linnaraamatukogu kolmandal korrusel avati rahvusvaheline näitus «Tõlgendades Rothkot». Läti, Soome, Eesti ja Rootsi kunstnike abstraktset värvidemängu saab vaadata 3. juulini. Näitusele pääseb reedel ja laupäeval kella 20-ni.

 

Hansapäevadel avatakse Kondase keskuse ümber Kunsttükkide tänav, kus on disaini, moodi, maali, graafikat, keraamikat ja fotokunsti. Tehakse oksjone ja tsirkust. Korraldajate sõnul lokkavad seal aguliromantika ja vaba loominguline võnge. Suur vabaõhugalerii, mis algab Lossi ja Pika tänava nurgalt, on avatud reedel ja laupäeval kella 10–20 ja pühapäeval kella 10–16. Kunsttükkide tänava pisikesel laval jõuab publiku ette päevakeskuse Singel etendus «Maski taga», mis võeti Leedus ülimalt hästi vastu. Seda mängitakse reedel kell 15 ja pühapäeval kell 11.

Laupäeval kell 11 esineb Pärnu rühmitis Põleva Kaelaga Kirjak, kus tsirkuse direktor Tuutu juhatab performance’it. See on üks osa niinimetatud elus kunsti sündmusest «Põletades piire», kus astuvad üles hansalinnade kunstnikud, lisaks Pärnule ka Prantsusmaalt, Saksamaalt, Norrast ja mujalt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles