Holstre-Nõmmel tuleb suur kakerdus

, «Mulgikakerduse» korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Nõmmel peetakse nädalavahetusel motovõistlust «Mulgikakerdus».
Holstre-Nõmmel peetakse nädalavahetusel motovõistlust «Mulgikakerdus». Foto: Elmo Riig / Sakala

See oleks olnud nagu eile, kui krossisõitjate mehaanikud ja nende sõbrad hooaja lõpetuseks esimest korda üksteiselt mõõtu võtsid. Homme aga koguneb ligi pool tuhat krossisõpra Holstre-Nõmmele juba viiendat korda!


Mehaanikute mitteametlike maailmameistrivõistluste (MMM) ja nende sõprade üleriigiliste meistrivõistluste «Mulgikakerduse» väikese juubeli puhul on korraldajad teinud üksjagu muudatusi. Kui varasematel aastatel on selle mõõduvõtu tarvis Holstre-Nõmme rada vaid veidi kohendatud, siis nüüd on kogu trass ümber ehitatud. Eelkõige on uue raja puhul arvestatud pealtvaatajaid: nüüdsest on publikul täiuslik ülevaade kogu võistlusest.

«Mulgikakerduse» korraldusmeeskond on seekord erilist tähelepanu pööranud sõitjate järelkasvule. Kavas on 5—9-aastaste poiste võistlus 50 cm³ klassis neile, kes varem võistelnud pole.

Seekord saab näha ka mootorrataste ajalugu, sest Retro klassis on rajale oodata ligi 50 aasta vanuseid tsikleid. Samuti on stardis hulk üle 50-aastasi motolegende, keda nendeaegsed krossihuvilised kindlasti veel ja veel võistlemas tahavad näha. Küllap soovivad nood mehed ka ise omavahel vanu arveid klaarida.

Lisaks paljudele teistele üllatustele on klassi 85 cm³ tippudega jõudu proovima oodata Eesti MX1 ja MX2 klassi paremaid, seda aga «Kakerdusele» kohaselt väikese kiiksuga. Nimelt võistlevad kõik 85 cm³ klassi tsiklitega.

Iseenesestmõistetavalt täidavad ürituse põhiosa harrastajad, keda on rajale oodata peaaegu pool tuhat. Need artistid pealtvaatajaid juba naerutamata ei jäta.

Osalejate rohkuse tõttu olid korraldajad tänavu sunnitud võistluse kahepäevaseks tegema. Seetõttu sooviti laupäevane õhtu eriliseks muuta. Tänavu on õhtune peotelk avatud kõigile, kes üritusele 50-kroonise pileti on soetanud. Põhjust seda teha on aga küllaga.

Kohe pärast võistluspäeva kell 19 alustatakse suures telgis eelmiste aastate videote vaatamist, misjärel läheb lahti raju pidu ansamblitega The Belka ja Vennaskond.
Paljudele pidulistele jätkub «Kakerdus» pühapäeva hommikul pärast alkomeetriga tutvumist taas sportlikult.

Nagu eelmistelgi kordadel, palume publikul olla ettevaatlik. Pange end soojalt riidesse ja järgige korraldajate juhtnööre! Lemmikloomad ja alkohoolsed joogid tuleb koju jätta. Kõige tähtsam on kaasa võtta hea tuju ja sõbrad ning tulla laupäeval Holstre-Nõmmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles