Repliik: Talv teeb muret

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Talv on tulekul ja paljude inimeste mõtted on murelikud. Alanud on hindade tormijooks, kuid sissetulekute kasvu pole näha.


«Juba mõnda aega olen peas kääritanud mõtet minna välismaale tööle,» kirjutas mulle hiljuti üks lapsi üksinda kasvatav ema. «Saabuv talv toob vist meeletud arved ning kevadine lapse põhikooli lõpetamine on pannud mind juba ette muretsema. Kuidas see raske aeg vastu pidada?!»

Tema pole ainus, kes nii mõtleb. Tuttav pensionäripaar kaalub oma niigi tillukese korteri veelgi väiksema vastu vahetamist, sest kommunaalkulud tõotavad üle jõu käivaks muutuda. Kokkuhoid kõlab läbi paljude inimeste kõnelustest.

Öeldakse, et eestlased on liiga leplik rahvas. Aga kuidas jätab ema lastele piima ostmata ja kortermajas sooja tarbimata? Kas sellest muutub midagi, kui pensionär läheb tänavale ja karjub, et ei jõua enam? Mida peab tegema inimene, kes tunneb, et tema taluvuspiir on kätte jõudnud?

Saabuvad valimised annavad inimestele muidugi võimaluse oma meelsust näidata, kuid seda, kas riigikokku pääsevad poliitikud nende elus ka midagi muudavad, on raske ennustada.

Märksõnad

Tagasi üles