Aasta õppija leidis koolist kindlustunde

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Viljandimaa aasta õppija on Vilve Taska, kes täiendab oma teadmisi Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis.
Tänavune Viljandimaa aasta õppija on Vilve Taska, kes täiendab oma teadmisi Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis. Foto: Erakogu

Viljandimaa täiskasvanud õppija nädala tugigrupi liikmed valisid tänavu esitatud kandidaatide seast maakonna aasta õppijaks Olustvere ametikooli kantselei juhataja Vilve Taska ja aasta koolitajaks kandleõpetaja Aime Reieri.


51-aastane Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli kantselei juhataja Vilve Taska on asunud oma teadmisi täiendama samas koolis kaugõppes sekretäri eriala õppides.  Tema enda sõnul oli üks õppima asumise põhjus vajadus saada kinnitust, et ta teeb kõike ikka õigesti.

Vilve Taska on lõpetanud Rakvere pedagoogikakooli koolieelse kasvatuse erialal, ent elu viis ta sellest valdkonnast kaugele.

«Tänu õppimisele on Vilve Taska muutunud avatumaks, enesekindlamaks ning kindlasti oma töös kompetentsemaks. Võib isegi öelda, et õppimine on kaasa aidanud tema sisemisele arengule,» on kandidatuuri esitajad nentinud.

Tubli õppijana pälvis tunnustust ka Inna Aus, kes töötab Kõo raamatukogus raamatukoguhoidja-arhivaarina. Tema lõpetas tänavu juunis Viljandi kultuuriakadeemia dokumendihalduse erialal. Inna Aus on olnud eeskujuks oma sugulastele: paar aastat hiljem hakkasid sama eriala õppima tema vennanaine ja abikaasa õe tütar.

Viljandimaa aasta koolitaja tiitel antakse tänavu Aime Reierile, kes on pärimusmuusika keskuses tegutseva August Pulsti õpistu kandleringi juhendaja ja rahvamuusikakoolituste korraldaja.

«Õppurite tagasiside Aime Reieri töö kohta on äärmiselt positiivne ja meid rõõmustab väga asjaolu, et mitu õpetajast õppurit on hakanud kasutama väikekannelt oma igapäevatöös lastega,» on põhjendanud kandidatuuri ülesseadjad.

Peale Aime Reieri leidis tunnustamist Olustvere ametikooli lapi- ja linakoja perenaine Mall Vesilo, kes korraldab käsitöökoolitusi.

Aasta kõige koolitussõbralikumaks organisatsiooniks osutus Männiku metsatalu. Kandidatuuri ülesseadjate hinnangul on see kujunemas üheks Viljandimaa populaar­semaks ja kõrgema kultuuriga koolituskeskkonnaks. Ühtlasi koolitab Männiku metsatalu agaralt oma personali, mis väljendub kvaliteetses teeninduskultuuris.

Aasta koolitussõbralikem omavalitsus on Mõisaküla linnavalitsus. Põhjenduses on toodud, et linnavalitsus on Mõisaküla koolis sisustanud tänapäeva nõuete kohase arvutiklassi, mida on võimalik kasutada ka täiskasvanute arvutiõppe eesmärgil. Muuseumis vahelduvad harivad näitused ning linnas korraldatakse käsitöö õpitubasid. Omavalitsus soosib ka oma töötajate arengut ja vahendab koolituste kohta infot nii ettevõtjatele kui elanikele. Linna arengukavas on eesmärgiks seatud kujundada raamatukogu kohalikuks info- ja kultuurikeskuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles