Aasia restoran tuli põranda alt välja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Söögikoha omanik Mourice Mathias on päevad läbi rakkes nii koka kui ettekandjana.
Söögikoha omanik Mourice Mathias on päevad läbi rakkes nii koka kui ettekandjana. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kolm aastat Viljandis Lossi tänaval keldriruumides tegutsenud söögikoht Draakon kolis läinud nädalal hubasematesse oludesse Tartu tänav 20 majja.


Restorani pidav Indiast pärit meisterkokk Mourice Mathias nentis, et uues avaras paigas, kus muu hulgas püüab pilku suur akvaarium, on uudistajaid käinud rõõmustavalt palju.

Omanik nentis, et tegelikult võib kohamuutust nimetada ka laienemiseks, sest üsna pea kavatseb ta juurde palgata kaks või kolm töötajat. Ta rääkis, et endises kohas oli ventilatsioon kasin ning seintesse kippus niiskust kogunema. Uutes ruumides seda muret olla ei tohiks.

Mourice Mathias on kokana ametis olnud 29 aastat. Ta alustas Indias Mumbais, seejärel oli ametis Kenyas Nairobis ja Kuveidis. Eestis on ta kokana töötanud Tallinnas ja Rakveres. Söögikohta on ta pidanud 2002. aastast, algul Tallinnas ja viimastel aastatel Viljandis.

Omanik ütles, et kuigi masuajal kippus klientide arv kahanema, on tal kokkuvõttes Viljandis äri ikkagi suhteliselt hästi läinud.

«Kõige rohkem käib kohalikke elanikke ja paljud on jäänud püsikliendiks. Tulevikus püüan teha rohkem reklaami ja ka turiste siia meelitada,» lausus ta.
Restoranis valmistatakse Tai ja Hiina roogi. «Nüüdsest on võimalik ettetellimisel saada ka India toitu,» sõnas Mourice Mathias. Seni on tema sõnutsi kõige populaarsem roog olnud Pekingi kana.
 

Märksõnad

Tagasi üles