Euroopa parimate seas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgilistel on põhjust rõõmustada – nende pidu on Euroopa parimate seas.
Folgilistel on põhjust rõõmustada – nende pidu on Euroopa parimate seas. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Viljandi pärimusmuusika festival ja Noore Tantsu festival ehk NoTaFe said ametliku kinnituse, et kuuluvad Euroopa Liidu tunnustatud kultuurifestivalide sekka.

 

Euroopa kultuurifestivale ühendava platvormi EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) antav märgis on garantii, et kultuurifestival on kõrge tasemega. Märgist taotlevaid festivale hinnatakse kolme kriteeriumi põhjal: kunstiline tase, kohaliku kogukonna kaasamine ning väljavaade nii Euroopa kui globaalsel tasandil. Taotluse esitasid sajad festivalid üle Euroopa ning neid hindasid Euroopa festivalide liidu määratud kohalikud eksperdid.  

EFFE festivalide teatmikku levitatakse laialt nii paberil kui internetis ning nii jõuab festivali info suure hulga rahvusvahelise publiku, artistide ja neid esindavate organisatsioonide, aga ka näiteks igal mõeldaval tasemel ametnike, sponsorite ja ajakirjanduseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles